Éld meg panaszok nélkül, biztonságban a mozgás szabadságát szülés után is!

 

Szülési sérülések komplex kismedencei kivizsgálása és személyre szabott kezelése

felkészülés a sportra
anya gyerekkel

Szülés után szeretnél végre már sportolni?

 • Szeretnél a baba mellet elkezdeni sportolni, nem szeretne erről lemondani?
 • Tanácstalan vagy, mikor, mit, hogyan kezdhetsz el sportolni szülés után?
 • Szeretnéd tudni, milyen szülési sérüléseid keletkeztek, ami a későbbiekben problémákat okozhat?
 • Tartasz attól, hogy mások tanácsai alapján elkezdett sport okozta terhelés további problémákat (aranyér, hólyag- és végbélsérv, inkontinencia) okozhat Neked a későbbiekben?
 • Ne fogadd el, hogy a sportot a későbbiekben mindenképpen mellőznöd kelljen, ha nem akarsz további problémákat!

Ne fogadd el, hogy a sportot a későbbiekben mindenképpen mellőznöd kelljen, ha nem akarsz további problémákat!

Van megoldás!

 • Van lehetőséged a saját szülészedtől független, a szülés utáni problémákban járatos szakértő szakorvos komplex kivizsgálására.
 • Ő célzottan kivizsgálja a terhesség és a szülés alatt történt kismedencei elváltozásaidat.
 • Ő láthatóvá, mérhetővé teszi a kismedencei izmaid működését, erősségét, és fel tudja tárni ezek problémáit.
 • Feltárt probléma esetén elérhető a komplex vizsgálat eredménye alapján, szakszerűen személyre szabott kismedencei rehabilitáció, amely hasonlatosan egy egyénileg összeállított sportsérülés rehabilitációjához mérhető eredményeket ad.
elégedett nő

Komplex kismedencei kivizsgálással és személyre szabott megoldásokkal újra sportolhatsz!

Készülj föl előre a sportra 3 lépésben!

1. lépés

Speciális műszeres vizsgálatok

Olyan különleges műszereket használunk, amelyek leghatékonyabban derítik fel a kismedencei problémák, a sérülések és hibás működés gyökerét.

2. lépés

Szakértői kiértékelés

Szakértőnk az így kapott adatok alapján lényegesen pontosabban meghatározza a kismedencei panaszok okát, a javítani való eltéréseket és a helyes működéshez szükséges további teendőket.

3. lépés

Kismedencei Rehabilitációs Program

A vizsgálat során kapott eredmények alapján kidolgozzuk a egyéni rehabilitációs programot: segítünk a sérülés okozta hibás működés kijavításában, a helyes működés megtanulásában, begyakorlásában és a megfelelő működés és izomerő megerősítésében.

Miért lehet Neked ideális megoldás a kismedencei rehabilitáció?

Egyedülálló módon többféle műszeres méréssel végzett eredményekre alapozva tervezzük meg, és követjük a rehabilitációs kezeléseidet.

Kismedencei problémákra szakosodott orvosi és tréneri csapat kíséri végig a rehabilitációs programodat.

Személyedre szabott kezelést kapsz, és a rehabilitóció során is követjük a működés javulásával az előrehaladásodat, hiszen minden szervezet, probléma máshogy reagál.

Természetes módon javítja a kismedencei működést, az erőt és a kitartást, szünteti meg a panaszaidat, műtéti beavatkozás nélkül.

Kinek ajánljuk a kismedence rehabilitációs programot? 

Nem muszáj szenvedésben élned!

Szakértőnk

dr.-Pacsa-Szilvia-nogyogyasz-kismedence-betegsegek-szakorvosa

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Személyes célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz és az egészséges élet megtartásához segítsem.
Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni, hiszen az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése.
Ehhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is felhasználom. Mindig személyesen is meggyőződtem az általam használt, tudományosan bizonyított módszerek hatékonyságában.

Közel 10 évvel ezelőtt fordultam a kismedence-betegségek (inkontinencia, süllyedés, kismedencei fájdalom) felé, jelentős tapasztalatot szereztem kismedencei problémával hozzám fordulók kivizsgálásában, ellátásában és gyógyításában. Rendelésem fókuszában a kismedencei betegségek kezelése, a női egészség visszaszerzése és megőrzése áll.
A kismedencei rehabilitációban, az inkontinencia kivizsgálásában és kezelésében a legfejlettebb technológiákat alkalmazom, amelyekkel valóban tartós eredményeket érhetünk el.

Rendelésemen a panaszok hátterének részletes felderítését követően mindenki egyénre szabott kezelési tervet kap, amely diétás, fizioterápiás, gyógyszeres vagy akár műtéti javaslatokat is tartalmaz.

A Magyar Nőgyógyász Társaság, a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság, az IUGA (International Urogynecological Association) és az EUGA (European Urogynaecological Association) tagja vagyok.

Válassz a lehetőségeink közül!

Hol és hogyan történik az orvosi vizsgálat?

A konzultáció és a vizsgálat kb. 20-30 percig tart.

  1. A panaszaid kikérdezését követően nőgyógyászati pozícióban ujjal, majd hüvelyi feltárásból, kamerával, vagy esetleg végbél felőli megtekintéssel vizsgál meg az orvos.
  2. A kismedencei sérüléseid és egyéb problémáid kiszűrésére a gát, a hüvely vagy a végbél felől végzett ultrahang vizsgálat következik.
  3. Ez után a komplex kivizsgáláskor az izomaktivitás mérése következik általában ülő helyzetben a hasfalra, hüvelybe vagy a végbélbe helyezett elektromos mérő szondákon, tappancsokon keresztül  különböző helyzetekben (nyomás, szorítás, lazítás, köhögés, stb.).
  4. A vizsgálatot követően beszéljük át a talált problémáidat, hogy hogyan kapcsolódnak ezek panaszaidhoz, és esetlegesen szükséges további vizsgálatokat, egyéni állapotodra, problémádra szabott kezelést is javaslunk.

Mi a következő lépés? Mi az időpontfoglalás menete?

1. egyszerű lépés

Kattints az időpontfoglaló gombra, ami megnyitja az előjegyzési naptárt!

2. egyszerű lépés

Válaszd ki a Számodra megfelelő vizsgálati időpontot, majd add meg az adataidat! FIGYELEM! A vizsgálat menstruáció alatt nem lehetséges.

3. egyszerű lépés

Kattints a lefoglalom gombra, és már készen is vagy! A válasz emailben a további tudnivalók megtalálhatóak, és telefonon kérdezni is tudsz munkatársunktól.

És mi várható, ha részt veszel a komplex kismedencei kivizsgálásban és rehabilitációban?

4 érv mellette

 1. Pontosan tudni fogod, ha problémával állsz szemben, annak mi a kezelési módja, és hogy mikor, hogyan, mennyire tudsz elkezdeni sportolni.
 2. A kivizsgálás alapján személyre szabott rehabilitációval hatékonyan fel tudsz készülni a sportra.
 3. Jelentősen enyhülni fognak vagy akár meg is szűnhetnek a (sporttal kapcsolatos) kismedencei panaszaid.
 4. Akár műtéti beavatkozás nélkül, természetesen úton tudsz gyógyulni.

Mi történik, ha nem alkalmazod:

 • A rejtett kismedencei sérülések is előbb-utóbb valószínűleg panaszokat okoznak majd.
 • A kezdeti lelkesedés után életminőséged és sportolási képességed romlani fog, idővel fel fogsz hagyni vele.
 • Az erőltetett, felkészülés nélküli sport hatására az állapotromlás és a további szövődmény a későbbiekben nagy valószínűséggel csak műtéttel lesz kezelhető.
 • Lemondasz mindarról a jóról, amit egy szabadon megélt sport adhat.
 • Az előzetes kivizsgálás nélkül elkezdett, nem személyre szabott kismedencei torna a hibás működés erőltetése által könnyen előhozza, rontja a panaszaidat.

A terhelhetőség csökkenése, a megerőltetéstől való kímélet átmenetileg a szülés természetes velejárója lehet, azonban nem természetes, és nem is szükségszerű, hogy ez az állapot lassan romolva az egész életedet végigkísérje!
Szerezd vissza a helyes működésből, kitartásból és erőből adódó terhelhetőségedet komplex kismedencei kivizsgálásodat követő személyre szabott rehabilitációval!