Központunkról

Egészségközpontunk kétszer is, 2014-ben a szakma és 2017-ben a közönség részéről elnyerte Az Év Magánrendelője díjat.

az-Ev-Maganrendeloje-2014-2017-logo

Szakértőnk

dr.-Pacsa-Szilvia-nogyogyasz-kismedence-betegsegek-szakorvosa

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Személyes célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz és az egészséges élet megtartásához segítsem.
Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni, hiszen az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése.
Ehhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is felhasználom. Mindig személyesen is meggyőződtem az általam használt, tudományosan bizonyított módszerek hatékonyságában.

Közel 10 évvel ezelőtt fordultam a kismedence-betegségek (inkontinencia, süllyedés, kismedencei fájdalom) felé, jelentős tapasztalatot szereztem kismedencei problémával hozzám fordulók kivizsgálásában, ellátásában és gyógyításában. Rendelésem fókuszában a kismedencei betegségek kezelése, a női egészség visszaszerzése és megőrzése áll.
A kismedencei rehabilitációban, az inkontinencia kivizsgálásában és kezelésében a legfejlettebb technológiákat alkalmazom, amelyekkel valóban tartós eredményeket érhetünk el.

Rendelésemen a panaszok hátterének részletes felderítését követően mindenki egyénre szabott kezelési tervet kap, amely diétás, fizioterápiás, gyógyszeres vagy akár műtéti javaslatokat is tartalmaz.

A Magyar Nőgyógyász Társaság, a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság, az IUGA (International Urogynecological Association) és az EUGA (European Urogynaecological Association) tagja vagyok.

Anya lettél nemrég? Üdv a csodák világában! Egy új élethelyzet rengeteg örömmel és kihívással!

Ha eljutottál már oda, hogy gyermeked és magad érdekében visszatérnél a sporthoz, de úgy érzed, hogy valami elromlott, a tested még nem áll készen sem a hétköznapi, sem a fokozott terhelésre a szülés után, ez teljesen normális. Fájdalmad van az alhasi tájon, csak bizonytalanul tudod a vizeletet- és a székletet visszatartani. Hiába telik az idő, nem úgy működsz, mint korábban. Nem vágysz úgy a szexuális együttlétre, mint régebben, és az együttlét most nem élvezetet okoz, hanem fájdalmat.

Mindezek hatására csorbult az én-képed, hangyányira zsugorodott az önbizalmad, aggódsz az egészségedért, a házasságod épségéért, a gyereked érzelmi biztonságáért, az egész jövődért. Ha van is kivel beszélni róla, mások szinte csak legyintenek rá, hiszen szerintük ez a megszokott.

Pedig van megoldás!

Kinek tudunk segíteni?

kismedence fájdalom

Szülés utáni panaszaid lettek

A kismedencei izmok és idegek hüvelyi szüléskor gyakran sérülnek. A sérülés hatására egyrészt izomgyengeség okozta fokozódó lazaság, másrészt túlfeszülés okozta görcsösség miatt a későbbiekben fájdalom, székelési, vizelési, mozgási, tartási és szexuális problémák alakulhatnak ki. Ez gyakran megnehezíti, lehetetenné teszi a sportolást, hiszen a nem megfelelő felkészüléssel erőltetett sport akár az első alkalmak hatására elviselhetetlenné teheti a panaszaidat.

felkészülés a sportra

Biztonságban kezdenéd a sportot, de tanácstalan vagy

A szülési sérülések gyakran csak a szülés után évekkel kezdenek fokozódó panaszokat okozni. Viszont a szülés után személyre szabott rehabilitáció és felkészülés nélkül, a rosszkor, rosszul elkezdett sportolás és erőltetés a rejtett kismedencei problémák romlását okozzák. Ez a panaszok kialakulása mellett a sérülések (szakadás, hegesedés, tágulat), a fájdalom, az életminőség hosszútávú romlásával járnak.

futás

Visszatérnél a sportba

A sokszor rejtett szülési sérülések okozta működési problémák javítása ugyanúgy személyre szabott rehabilitációt igényelnek, mint bármely más (sport)sérülés. Szülészed, nőgyógyászod nem biztos, hogy nagy tapasztalatot szerzett a sérülések többek között a legmodernebb digitális ultrahang és EMG készülékkel végzett komplex (a kismedencei izmok, idegek, reflexek és mozgások) kivizsgálásában és a személyes problémájára szabott rehabilitációs terv megtervezésében. Az egyen-megoldásokkal a rehabilitációd alatti teljesítményváltozásodat sem tudja az elért adatokkal követni. Ezek miatt specializált szakorvosra és trénerre lehet szüksége.