Kapcsolat

Dr. Bánfalvi Egészségközpont

Címe: 1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5. 8-as kapucsengő

Tel.szám: 0630-868-0244

Email cím: recepcio @ drbanfalviaranyerkozpont . hu

Az Egészségközpont a budai Mammut üzletközponttól és a Széll Kálmán tértől pár perc sétára található.

Parkoláshoz leginkább a Mammut bevásárlóközpont vagy a Millenáris mélygarázsát javasoljuk.

1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5.

Írj nekünk!

12 + 5 =

Anya lettél nemrég? Üdv a csodák világában! Egy új élethelyzet rengeteg örömmel és kihívással!

Ha eljutottál már oda, hogy gyermeked és magad érdekében visszatérnél a sporthoz, de úgy érzed, hogy valami elromlott, a tested még nem áll készen sem a hétköznapi, sem a fokozott terhelésre a szülés után, ez teljesen normális. Fájdalmad van az alhasi tájon, csak bizonytalanul tudod a vizeletet- és a székletet visszatartani. Hiába telik az idő, nem úgy működsz, mint korábban. Nem vágysz úgy a szexuális együttlétre, mint régebben, és az együttlét most nem élvezetet okoz, hanem fájdalmat.

Mindezek hatására csorbult az én-képed, hangyányira zsugorodott az önbizalmad, aggódsz az egészségedért, a házasságod épségéért, a gyereked érzelmi biztonságáért, az egész jövődért. Ha van is kivel beszélni róla, mások szinte csak legyintenek rá, hiszen szerintük ez a megszokott.

Pedig van megoldás!

Kinek tudunk segíteni?

kismedence fájdalom

Szülés utáni panaszaid lettek

A kismedencei izmok és idegek hüvelyi szüléskor gyakran sérülnek. A sérülés hatására egyrészt izomgyengeség okozta fokozódó lazaság, másrészt túlfeszülés okozta görcsösség miatt a későbbiekben fájdalom, székelési, vizelési, mozgási, tartási és szexuális problémák alakulhatnak ki. Ez gyakran megnehezíti, lehetetenné teszi a sportolást, hiszen a nem megfelelő felkészüléssel erőltetett sport akár az első alkalmak hatására elviselhetetlenné teheti a panaszaidat.

felkészülés a sportra

Biztonságban kezdenéd a sportot, de tanácstalan vagy

A szülési sérülések gyakran csak a szülés után évekkel kezdenek fokozódó panaszokat okozni. Viszont a szülés után személyre szabott rehabilitáció és felkészülés nélkül, a rosszkor, rosszul elkezdett sportolás és erőltetés a rejtett kismedencei problémák romlását okozzák. Ez a panaszok kialakulása mellett a sérülések (szakadás, hegesedés, tágulat), a fájdalom, az életminőség hosszútávú romlásával járnak.

futás

Visszatérnél a sportba

A sokszor rejtett szülési sérülések okozta működési problémák javítása ugyanúgy személyre szabott rehabilitációt igényelnek, mint bármely más (sport)sérülés. Szülészed, nőgyógyászod nem biztos, hogy nagy tapasztalatot szerzett a sérülések többek között a legmodernebb digitális ultrahang és EMG készülékkel végzett komplex (a kismedencei izmok, idegek, reflexek és mozgások) kivizsgálásában és a személyes problémájára szabott rehabilitációs terv megtervezésében. Az egyen-megoldásokkal a rehabilitációd alatti teljesítményváltozásodat sem tudja az elért adatokkal követni. Ezek miatt specializált szakorvosra és trénerre lehet szüksége.