Szülés után felkészülten térj vissza a sportba!

 

Felkészítés egyénre szabott komplex kismedencei rehabilitációval

futás
futó nő

Úgy érzed, hogy szülés után véglegesen lemaradsz?

 • Nem tért vissza a korábbi kitartásod és terhelhetőséged?
 • Kismedencei panaszaid zavarják a sport és a mindennapok örömteli megélését?
 • Nem akarsz a sporttal, megterheléssel ártani magadnak?
 • Úgy érzed, az eddigi terhelés fokozása csak ront a panaszokon, erőnléten, állóképességen?
 • Ne fogadd el, hogy ennek így is kell maradnia műtét nélkül!

Van megoldás!

 • Terhességben és szüléskor gyakran sérül a kismedencei szervek működése, azonban ennek nem kell így maradnia, és nem kell, hogy a sérülés később még több problémát okozzon.
 • Személyre szabottan kell mindenki számára megtalálni a neki megfelelő, hatékony megoldást, felkészülést.
 • Ehhez először orvosi eszközökkel  ki kell vizsgálnunk, hogy hol lehet a problémád és utána annak javításán, helyreállításán kell együtt dolgozzunk!
 • Hiszen ezekkel a szülési sérülésekkel ugyanúgy személyedre szabott rehabilitációval kell eljárjunk, mint más egyéb sportsérülés esetén.
 • Meg kell találni a sérülést, hibás működést, majd azt kijavítva be kell gyakorolni a helyes működést, hiszen a hibás működés erőltetése csak további problémákhoz, sérülésekhez vehet.
 • Visszaszerezheted a korábbi állapotodat, mégpedig jó eséllyel műtéti beavatkozás nélkül.
kézilabdázó nő

Felkészülten térhetsz vissza az sportba 3 lépésben!

1. lépés

Speciális műszeres vizsgálatok

Olyan különleges műszereket használunk, amelyek leghatékonyabban derítik fel a kismedencei problémák, a sérülések és hibás működés gyökerét.

2. lépés

Szakértői kiértékelés

Szakértőnk az így kapott adatok alapján lényegesen pontosabban meghatározza a kismedencei panaszok okát, a javítani való eltéréseket és a helyes működéshez szükséges további teendőket.

3. lépés

Kismedencei Rehabilitációs Program

A vizsgálat során kapott eredmények alapján kidolgozzuk a egyéni rehabilitációs programot: segítünk a sérülés okozta hibás működés kijavításában, a helyes működés megtanulásában, begyakorlásában és a megfelelő működés és izomerő megerősítésében.

Miért ideális megoldás sportolóknak szülés után a komplex kismedencei rehabilitációs program?

Egyedülálló módon többféle műszeres méréssel végzett eredményekre alapozva tervezzük meg, és követjük a rehabilitációs kezeléseidet.

Kismedencei problémákra szakosodott orvosi és tréneri csapat kíséri végig a rehabilitációs programodat.

Személyedre szabott kezelést kapsz, és a rehabilitóció során is követjük a működés javulásával az előrehaladásodat, hiszen minden szervezet, probléma máshogy reagál.

Természetes módon javítja a kismedencei működést, az erőt és a kitartást, szünteti meg a panaszaidat, műtéti beavatkozás nélkül.

Kinek ajánljuk a kismedence rehabilitációs programot? 

Nem muszáj innentől visszafogottan élned!

Szakértőnk

dr.-Pacsa-Szilvia-nogyogyasz-kismedence-betegsegek-szakorvosa

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Személyes célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz és az egészséges élet megtartásához segítsem.
Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni, hiszen az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése.
Ehhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is felhasználom. Mindig személyesen is meggyőződtem az általam használt, tudományosan bizonyított módszerek hatékonyságában.

Közel 10 évvel ezelőtt fordultam a kismedence-betegségek (inkontinencia, süllyedés, kismedencei fájdalom) felé, jelentős tapasztalatot szereztem kismedencei problémával hozzám fordulók kivizsgálásában, ellátásában és gyógyításában. Rendelésem fókuszában a kismedencei betegségek kezelése, a női egészség visszaszerzése és megőrzése áll.
A kismedencei rehabilitációban, az inkontinencia kivizsgálásában és kezelésében a legfejlettebb technológiákat alkalmazom, amelyekkel valóban tartós eredményeket érhetünk el.

Rendelésemen a panaszok hátterének részletes felderítését követően mindenki egyénre szabott kezelési tervet kap, amely diétás, fizioterápiás, gyógyszeres vagy akár műtéti javaslatokat is tartalmaz.

A Magyar Nőgyógyász Társaság, a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság, az IUGA (International Urogynecological Association) és az EUGA (European Urogynaecological Association) tagja vagyok.

Válassz a lehetőségeink közül!

Hol és hogyan történik az orvosi vizsgálat?

A konzultáció és a vizsgálat kb. 20-30 percig tart.

  1. A panaszaid kikérdezését követően nőgyógyászati pozícióban ujjal, majd hüvelyi feltárásból, kamerával, vagy esetleg végbél felőli megtekintéssel vizsgál meg az orvos.
  2. A kismedencei sérüléseid és egyéb problémáid kiszűrésére a gát, a hüvely vagy a végbél felől végzett ultrahang vizsgálat következik.
  3. Ez után a komplex kivizsgáláskor az izomaktivitás mérése következik általában ülő helyzetben a hasfalra, hüvelybe vagy a végbélbe helyezett elektromos mérő szondákon, tappancsokon keresztül  különböző helyzetekben (nyomás, szorítás, lazítás, köhögés, stb.).
  4. A vizsgálatot követően beszéljük át a talált problémáidat, hogy hogyan kapcsolódnak ezek panaszaidhoz, és esetlegesen szükséges további vizsgálatokat, egyéni állapotodra, problémádra szabott kezelést is javaslunk.

Mi a következő lépés? Mi az időpontfoglalás menete?

1. egyszerű lépés

Kattints az időpontfoglaló gombra, ami megnyitja az előjegyzési naptárt!

2. egyszerű lépés

Válaszd ki a Számodra megfelelő vizsgálati időpontot, majd add meg az adataidat! FIGYELEM! A vizsgálat menstruáció alatt nem lehetséges.

3. egyszerű lépés

Kattints a lefoglalom gombra, és már készen is vagy! A válasz emailben a további tudnivalók megtalálhatóak, és telefonon kérdezni is tudsz munkatársunktól.

Mi várható, ha részt vesz a Kismedencei Rehabilitációs Programban?

4 érv mellette

 1. Pontosan tudni fogod, ha problémával állsz szemben, annak mi a kezelési módja, és hogy mikor, hogyan, mennyire tudsz elkezdeni sportolni.
 2. A kivizsgálás alapján személyre szabott rehabilitációval hatékonyan fel tudsz készülni a sportra.
 3. Jelentősen enyhülni fognak vagy akár meg is szűnhetnek a (sporttal kapcsolatos) kismedencei panaszaid.
 4. Akár műtéti beavatkozás nélkül, természetesen úton tudsz gyógyulni.

Mi történik, ha nem alkalmazod:

 • A rejtett kismedencei sérülések is előbb-utóbb valószínűleg panaszokat okoznak majd.
 • A kezdeti lelkesedés után életminőséged és sportolási képességed romlani fog, idővel fel fogsz hagyni vele.
 • Az erőltetett, felkészülés nélküli sport hatására az állapotromlás és a további szövődmény a későbbiekben nagy valószínűséggel csak műtéttel lesz kezelhető.
 • Lemondasz mindarról a jóról, amit egy szabadon megélt sport adhat.
 • Az előzetes kivizsgálás nélkül elkezdett, nem személyre szabott kismedencei torna a hibás működés erőltetése által könnyen előhozza, rontja a panaszaidat.

A terhelhetőség csökkenése, a megerőltetéstől való kímélet átmenetileg a szülés természetes velejárója lehet, azonban nem természetes, és nem is szükségszerű, hogy ez az állapot lassan romolva az egész életedet végigkísérje!
Szerezd vissza a helyes működésből, kitartásból és erőből adódó terhelhetőségedet komplex kismedencei kivizsgálásodat követő személyre szabott rehabilitációval!